Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Turska baklava sa orasima, prezlama i cimetom

Turska baklava sa orasima, prezlama i cimetom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turska baklava sa orasima, prezlama i cimetom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Turska baklava sa orasima, prezlama i cimetom je sjajan desert za radni dan i praznik"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 200 g
  • orasi - 2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • prezle - 1 šolja
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila - 1 kesica (2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite jednu veliku posudu za pečenje i namažite je dobro maslacem.

U posudi pomešajte cimet, prezle, orahe i šećer.

Stavite u posudu za pečenje dve kore i pospite ih nadevom i sa malo maslaca.

Odozgo stavite još dve kore i nastavite da ređate tursku baklavu dok se ne potroše količine sastojaka.

Isecite je na trouglove ili romboide i stavite je da se peče na slaboj temperaturi.

Pomešajte vodu sa šećerom i vanilom na ringli.

Ostavite gotov šećerni sirup da se ohladi i prelijte baklavu njime.

Ostavite sa strane da se lepo napoji.

Turska baklava sa orasima, prezlama i cimetom je sjajan desert za radni dan i praznik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: