Baklava sa orasima i cimetom

12/08/2019
"Zato što su detalji uvek važni, dodali smo u omiljenu baklavu malo cimeta - rezultat je očaravajuć "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 listova
  • ulje - 150 ml, za premazivanje
  • orasi - 150 g, mleveni
  • prezle - 2 supene kašike
  • cimet - 1 kašičica, ravna
  • sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte prvo sirup od vode, šećera, vnaile 5 minuta i ostavite da se ohladi. Pomešajte mlevene orahe, prezle i cimet.

Uzmite jednu koru i četkom namažite ulje samo pola kore. Presavijte na dva dela po sredini i namažit4e odozgo sa još malo masnoće.

Pospite nadevom od oraha i tankom oklagijom uvijte u rolat. Dva kraja sakupite u sredinu i izvadite rolat.

Poređajte u pleh tako oblikovane baklave jednu do druge. Odozgo namažite uljem i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene, oko 25 minuta.

Izvadite i prelijte ohlađenim šećernim sirupom. Ostavite na hladnom 12 sati da upije.

Posle isecite na komade i servirajte. Odlična za praznik i za radni dan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
12.08.2019 15:20
Predivna,bravooo
0
0