Način pripreme
Ovi ukusni slatkiši su laganog ukusa i mogu se poslužiti kao desert za Božić. Možete ih pripremiti i jesti sledećeg dana, jer kada jednom odstoje, i zalepljene piškote su dovoljno ukusne.
Počinjemo sa pripremom krema od mleka. Zagrejte mleko i šećer na šporetu dok ne proključaju.
U međuvremenu, pomešajte skrob i vanilin šećer sa 1 kašikom mleka dok se ne formira kaša.
Sipajte smesu u tankom mlazu u šerpu i neprestano mešajte dok se krem ne zgusne.
Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac.
Nastavljamo sa lepljenjem piškota zajedno. Svaku piškotu vrlo lagano umočite spolja u sveže mleko i poređajte na pleh.
Odozgo, kašikom ili špricem premažite krem i prekrijte drugom piškotom umočenom u mleko. Gotove zalepljene božićne piškote pažljivo uvaljajte u kokosovo brašno.
Istopite čokoladnu kuverturu i ukrasite njome svaki božićni kolačić.
Komentari