Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Sušeni čeri paradajz

Sušeni čeri paradajz

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
310755
Sušeni čeri paradajz
Fotografije: Diana Androva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
"Ako otvorite poklopac i zavrti vam se glava od neverovatne arome, onda ste ih pravilno napravili."

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 14 komada
  • majčina dušica - 1 kašičica, sušena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Paradajz prepolovite i veoma pažljivo uklonite ostatak njihovih drški.

Poređajte ih u posudu za pečenje i pospite solju, šećerom i majčinom dušicom. Sipajte maslinovo ulje odozgo.

Stavite posudu u rernu i odmah je isključite. Ostavite paradajz da se suši 24 sata, tokom kojih ne bi trebalo da otvarate vrata rerne.

Pogledajte i kako se konzervira paradajz i kako prepoznati kvalitetan konzervirani paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: