Način pripreme
1. Natrljajte svinjska rebra začinima - biberom, ruzmarinom i majčinom dušicom. Možete da isečete na odvojena rebarca ili da ostavite lentu celu.
2. Zagrejte vodu na ringli i nečekajući tačku ključanja rastvorite med i kocku bujona u njoj. Promešajte i sklonite s vatre.
3. Pomešajte kečap sa barbikju sosom. Icedite im sok od pomorandže. Prelijte rebra medenom vurćom smesom, posle ih namažite obilno smesom od paradajza (možete da dodate još tog sosa za količinu). Sačekajte da se sasvim ohlade i stavite u frižider 24 sata.
4. Pre nego što pripremite rebra izvadite ih iz frižidera 20-30 minuta na sobnu temperaturu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 1 sat, posuda je pokrivena aluminijumskom folijom, nakon toga smanjite na 180 stepeni još oko 1 sat, dolivajući vodu ili sveže ceđen sok od pomorandže, ako je potrebno. Na kraju možete da sklonite foliju da porumene.
5. Gotova rebarca sa medom i kečapom servirajte topla sa garnirungom od prženih krompirića.