Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa medom i pivom

Svinjska rebra sa medom i pivom

Svinjska rebra sa medom i pivom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
3
"Ukusna, mekana svinjska rebra sa medom i pivom - u napad"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g
  • so
  • biber
  • pivo - 1/2 limenke
  • maslac - grudva
  • med - 1 ili 2 kašike
  • ruzmarin
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska rebra i osušite ih.

Premažite ih medom sa obe strane i stavite ih u zemljanu đuvečaru sa poklopcem.

Pospite začinima i sipajte pivo.

Naseckajte maslac na male komade i stavite ga preko rebara.

Poklopite i pecite u hladnoj rerni, koju ste uključili na 250 stepeni oko 15-20 minuta.

Smanjite rernu na 160-170 stepeni i pecite rebra u rerni oko 3 sata.

Sklonite poklopac i pazite da se ne opečete, pa ostavite posudu u rerni oko 10-15 minuta, kako bi rebra uhvatila lepu koricu od meda.

Izvadite svinjska rebra sa medom i pivom i poslužite ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: