Način pripreme
Omekšali maslac i šećer se promešaju u posudi. Čokolada se istopi na pari. Dodaje se u posud zajedno sa jajetom, mlekom i vanilom. Brašno se prosejava sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodaje se u posudu.
Dodaju se i seckane suve kajsije. Meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa se raspoređuje u papirne kalupe u plehu za mafine, do 3/4 njihove visine i peče se u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Gotovi mafini se ostavljaju da se ohlade.
Dekoracija:
Čokolada se istopi na pari. Umutimo maslac sa šećerom u prahu i dodamo ih u čokoladu. Mešamo dok ne dobijemo glatki krem. Prelijemo preko mafina i ukrasimo seckanim suvim kajsijama i rendanom čokoladom.
Pogledajte i kako da napravite krostatu sa kajsijama ili omiljeni domaći džem od kajsija.