Islim kebap

Islim kebap2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Islim kebap je verovatno jedno od naših omiljenih jela iz turske kuhinje, odlično, sočno i aromatično."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada veliki ili 4 komada manji
  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 400 - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • kumin
  • biber
  • peršun
  • majčina dušica
  • čubar - svež
  • origano
  • bosiljak - 2 - 3 lista
  • kačkavalj
  • za paradajz sos
  • sok od paradajza - oko 1 litar ili nekoliko svežih paradajza
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 češanja
  • so
  • šećer - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • cimet - prstohvat
  • lovorov list
  • biber
  • bosiljak
  • peršun
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je adaptiran iz „Domaćih delikatesa“. Tačno sam pratila recept i ispalo je prelepo.

Sos od paradajza sam pripremila tako što sam kratko propržila luk i beli luk, a zatim dodala paradajz i začine. Pustila sam da se krčka dok se malo ne zgusne.

Patlidžan sam isekla na dugačke kriške i posolila ga da se oslobodi gorčine.

Propržila sam patlidžan, u njega umotala ćuftice od već začinjenog mlevenog mesa, pričvrstivši ivice patlidžana čačkalicom.

Prelila sam sosom od paradajza, pokrila folijom i pekla na 200 stepeni 20 minuta, zatim skinula foliju, posula kačkavaljem i pekla islim kebap dok ne porumeni.

Ako vam se sviđa ovaj islim kebap, pogledajte i kako se pravi iskender kebap ili omiljeni sultan kebap.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: