Način pripreme
Umutiti belanca. Dodati so i postepeno dodavati šećer. Kad se lepo ulupa, dodati gustin i vanil šećer.
Posebno promešati ulje, mleko i pirinčano brašno. Biće gušća smesa, ali tako i treba. Potom dve smese sjediniti. Smesi od belanaca dodati smesu sa pirinčanim brašnom. Ručno mešati.
Na pleh obložen pek papirom izravnati smesu za piškotu. Peći na 160 stepeni oko 15 do 20 minuta. Pazeći da piškota ostane lepa bela.
Kad je pečeno uviti piškotu u rolat.
Za voćnu smesu jagode seckati i sa šećerom kratko kuvati. Dodati gustin i kuvati jos koji minut. Ostaviti da se ohladi.
Za krem ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu i dodati krem sir.
Sastavljanje rolata je sledeće: rolat izviti namazati voćnom smesom potom namazati krem i ponovo uviti u rolat. Ohladiti.
Rolat se spolja namaže kremom i ukrasi po želji. Uživajte u ovom mekanom i ukusnom anđeoskom rolatu.