Način pripreme
Umutite tri belanca mikserom dok se ne dovijete čvrst sneg. Zatim im dodajte pola šolje šećera i dve kašike ulja. Nastavite da mutite dok ne nestanu tragovi kristala šećera. Zatim dodajte pola šolje brašna, prethodno ga prosejavši, i izmešajte.
Ponovo mikserom, ali u posebnoj posudi, umutite tri žumanca zajedno sa tri cela jajeta. Dodajte im jednu šolju šećera, vanilin šećer i četiri kašike ulja. Nastavite da mutite mikserom na niskoj brzini i dodajte skyr i dve šolje brašna. Dobijenu smesu podelite na dve jednake količine. U jedan deo dodajte tri kašike kakaa, a u drugi koru limuna i promešajte.
Pripremite silikonski kalup za kolač, ili ako imate metalni, pripremite ga tako što ćete zidove premazati uljem. Sipajte u njega smesu sa kakaom. Odozgo ravnomerno pospite kakao prah. Nakon toga, sipajte smesu od belanaca i ponovo pospite kakaom. Na kraju, prelijte žutu smesu sa korom limuna.
Pecite trobojni kolač sa skyrom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Poslužite sa osmehom!
Pogledajte i kako da napravite sočni kolač sa jabukama ili omiljeni kolač sa kiselim mlekom.