Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama, rikotom i maskarponeom

Čizkejk sa jagodama, rikotom i maskarponeom

Yasmina AtanasovaYasmina Atanasova
Početnik
389
Čizkejk sa jagodama, rikotom i maskarponeom
Fotografije: Yasmina Atanasova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Božanski čizkejk sa maskarponeom i rikotom koji obavezno treba da probate tokom sezone jagoda."

Potrebni sastojci

  • maskarpone sir - 450 g
  • rikota sir - 150 g
  • običan keks - 200 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • jagode - 100 g (pasirane)
  • Za ukrašavanje
  • rikota sir - 100 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • jagode - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks u blenderu i pomešajte ga sa istopljenim maslacem. Dobro ih izmešajte i sipajte u kalup za kolač obložen papirom za pečenje. Dobro pritisnite i poravnajte čašom. Kalup stavite u frižider na 30 minuta da se ohladi.

Pripremite krem tako što ćete mikserom umutiti maskarpone i rikotu. Ispasirajte jagode i dodajte ih siru. Dodajte jaja i šećer i ponovo umutite mikserom dok ne postane glatko.

Dobijeni krem prelijte preko podloge od keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta dok ne porumeni. Sredina čizkejka treba da ostane pokretna, a ivice da budu pečene.

Nakon što se čizkejk ispeče, ne vadite ga odmah, već ga ostavite unutra sa odškrinutim vratima rerne najmanje 30 minuta. Kada se čizkejk ohladi, možemo ga poslužiti ukrasivši ga kremom od rikote i svežim jagodama za dekoraciju.

Krem se priprema tako što se rikota pomeša sa šećerom u prahu. Ohlađenu pavlaku umutite mikserom i dodajte je rikoti. Mešajte špatulom dok ne postane glatko. Poslužite čizkejk od jagoda i rikote tako što ćete staviti malo krema na komad čizkejka i ukrasiti svežim jagodama. Krem se čuva prekriven folijom u frižideru.

Ako imate još jagoda pri ruci, pogledajte i kako da napravite panakotu od jagoda ili omiljenu tortu od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: