Način pripreme
U posudi miksera umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
Nakon toga dodajemo kiselo mleko i ulje.
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo i takođe dodajemo.
Mutimo dobro mikserom. Na kraju dodajemo sitno rendanu šargarepu i mešamo spatulom.
Dobijenu smesu rasporedimo u kalup za tart i pečemo na 180 stepeni 45 minuta.
Nakon što se ohladi osnova pomešamo mlako sveže mleko sa medom i prelivamo. Ostavljamo razmak od ivice.
Poslastičarski krem pripremamo tako što u posudi umutimo žumance, vodu i brašno da dobijemo kašu.
Na vatri u kaserolu sipamo i ugrevamo mleko i šećer, nakon toga dodajemo kašu i mešamo.
Na kraju dodajemo vanilu i maslac. Prelivamo tart gotovim kremom ravnomerno i stavljamo u frižider na 2 sata.
Pre serviranja oljuštimo i isečemo mango na polumesec i ređamo na slatki tart.
Uživajte u tartu od šargarepe sa mangom.
Pogledajte još kako se pravi kora za paj. Pogledajte i još ukusnih recepata za slatki paj.