Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Tart od šargarepe sa mangom

Tart od šargarepe sa mangom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
20534703
Tart od šargarepe sa mangom
Fotografije: Veronika Mihailova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Tart od šargarepe je nov i drugačiji izazov koji definitivno želite da probate."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šargarepa - 250 g, rendana
  • kiselo mleko - 130 g
  • šećer - 130 g
  • ulje - 90 ml
  • brašno - 120 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanilin šećer - 20 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • med - 1 kašičica
  • za krem
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 1 kašičica, puna
  • voda - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad
  • kravlji maslac - 1/2 supene kašike
  • mango - 1 komad, veliki ili 2 manja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi miksera umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Nakon toga dodajemo kiselo mleko i ulje.

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo i takođe dodajemo.

Mutimo dobro mikserom. Na kraju dodajemo sitno rendanu šargarepu i mešamo spatulom.

Dobijenu smesu rasporedimo u kalup za tart i pečemo na 180 stepeni 45 minuta.

Nakon što se ohladi osnova pomešamo mlako sveže mleko sa medom i prelivamo. Ostavljamo razmak od ivice.

Poslastičarski krem pripremamo tako što u posudi umutimo žumance, vodu i brašno da dobijemo kašu.

Na vatri u kaserolu sipamo i ugrevamo mleko i šećer, nakon toga dodajemo kašu i mešamo.

Na kraju dodajemo vanilu i maslac. Prelivamo tart gotovim kremom ravnomerno i stavljamo u frižider na 2 sata.

Pre serviranja oljuštimo i isečemo mango na polumesec i ređamo na slatki tart.

Uživajte u tartu od šargarepe sa mangom.

Pogledajte još kako se pravi kora za paj. Pogledajte i još ukusnih recepata za slatki paj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: