Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Domaće Haribo bombone

Domaće Haribo bombone

Ivan PaunovIvan Paunov
Pomoćnik kuvara
7917154
Domaće Haribo bombone2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Eeeeee... ne samo mališani, nego će se i njihov otac obradovati kad vidi ovih 150 komada domaćih Haribo bombona."

Potrebni sastojci

  • želatin - 30 g
  • voda - 70 ml za želatin
  • šećer - 80 g
  • voda - 30 ml za šećer
  • glukoza - 100 g
  • limunska kiselina - 5 ml
  • boja - kapljice
  • arome - kapljice
  • flašice - za punjenje
  • kalupi
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin iskidamo i potopimo u vodu.

Šećer rastopimo sa vodom na tačno 115 stepeni.

Ringlu smanjimo i dodajemo glukozu, limunsku kiselinu i želatin. Punimo u flašice.

Obojimo kupljenim bojama i dodajemo aromu po izboru. Protresemo i punimo silikonske kalupe po izboru.

Ja sam odabrala mede, da izgledaju kao prave Haribo.

Dobijamo oko 150 žele bomobna.

Neka vam je slatko sa mojim domaćim Haribo bombonama.

Pogledajte još ukusnih ideja za želirane kolače i domaće želirane torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: