Način pripreme
Dobro operite ogrozd i crnu ribizlu. Ako imaju drške odvojite ih, jer imaju neprijatan efekat.
Iscedite sok pomorandže i limun na elektičnoj cediljki.
Možete koristiti i ručnu, ali se uverite da nema semenki.
Ako želite intenzivniji ukus pomorandže, dodajte malo rendane kore.
U blender stavite ogrozd, crnu ribizlu i oko 100 ml soka od citrusa.
Pasirajte dok ne postane idealno glatko.
Procedite smesu kroz finu cediljku ili gazu da se odvoje semenke i žilice.
U velikom bokalu kombinujte ceđeni sok od voća sa preostalim sokom od pomorandže i limuna.
Dodajte med i dobro promešajte dok se ne rastopi.
Ako je med tvrd, rastopite ga u 2 supene kašike mlake vode.
Sipajte u čaše sa ledom po želji.
Korisite dekoraciju po izboru.
Ukrasite voćkama i kriškom pomorandže, limuna sa strane.
Pomorandže i limun su bogatim vitaminom C i antioksidansima.
Ogrozd - pomaže varenju i pun je vlakana.
Crna ribizla je bogata vitaminom C, gvožšđem i antocianinom. Uživajte!
Pogledajte kako da napravite sveži sok od lubenice i pogledajte zašto je korisno da pijete sveži sok od šargarepe.