Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sveži sok od pomorandže sa ogrozdom

Sveži sok od pomorandže sa ogrozdom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Guru
15627872
Sveži sok od pomorandže sa ogrozdom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Sveži sok od pomorandže sa crnom ribizlom i ogrozdom, bogat nutrijentima i korisnim sastojcima."

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 4 komada
  • limun - 1 komad
  • ogrozd - 100 g
  • crna ribizla - 100 g
  • med - 2 - 3 supene kašike
  • kisela voda - 150 - 200 g
  • kockice leda - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite ogrozd i crnu ribizlu. Ako imaju drške odvojite ih, jer imaju neprijatan efekat.

Iscedite sok pomorandže i limun na elektičnoj cediljki.

Možete koristiti i ručnu, ali se uverite da nema semenki.

Ako želite intenzivniji ukus pomorandže, dodajte malo rendane kore.

U blender stavite ogrozd, crnu ribizlu i oko 100 ml soka od citrusa.

Pasirajte dok ne postane idealno glatko.

Procedite smesu kroz finu cediljku ili gazu da se odvoje semenke i žilice.

U velikom bokalu kombinujte ceđeni sok od voća sa preostalim sokom od pomorandže i limuna.

Dodajte med i dobro promešajte dok se ne rastopi.

Ako je med tvrd, rastopite ga u 2 supene kašike mlake vode.

Sipajte u čaše sa ledom po želji.

Korisite dekoraciju po izboru.

Ukrasite voćkama i kriškom pomorandže, limuna sa strane.

Pomorandže i limun su bogatim vitaminom C i antioksidansima.

Ogrozd - pomaže varenju i pun je vlakana.

Crna ribizla je bogata vitaminom C, gvožšđem i antocianinom. Uživajte!

Pogledajte kako da napravite sveži sok od lubenice i pogledajte zašto je korisno da pijete sveži sok od šargarepe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: