Način pripreme
U velikoj posudi pomešamo 6 jaja i mutimo ih, dodajemo šećer malo po malo. Mutimo dok ne dobijemo belu mekanu smesu.
Kad se potpuno umute, dodajemo prosejano brašno i ponovo mutimo. Pomešamo ulje i sveže mleko zajedno, dodajemo malo po malo od dobijene smese od jaja da dobijemo jednaku smesu, dobro promešamo i vraćamo ponovo u posudu sa umućenim jajaima i brašnom.
Obojimo bojom dok ne dobijemo željenu boju. Pečemo u odgovarajućem kalupu prečnika 20-23 cm da možemo da dobijemo 3 lepe kore nakon što ih ispečemo.
Prethodno ugrejemo rernu na 170 stepeni i pečemo kore za tortu 40-45 minuta bez ventilatora!
Za krem:
Dobro umutimo krem sir sa 100 g šećera u prahu, a slatku pavlaku posebno mutimo sa preostalih 100 g šećera u prahu.
Nakon što umutimo krem sir i pavlaku, vreme je da ih pomešamo u jednoj posudi da dobijemo neverovatno lagan i istovremeno veoma ukusan krem za tortu!
Serviramo tortu Roze Zarinu sa dekoracijom po izboru!
Pogledajte još bezbroj ukusnih predloga za torte sa pavlakom, kao i za torte sa poslastičarskim kremom.