Torta Roze Zarina

NansiNansi
Početnik
310
Torta Roze Zarina
Fotografije: Nansi
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Najukusnija torta od pavlake Roze Zarina - da vidite kako dečije oči svetle od radosti!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 210 g
  • ulje - 50 ml
  • sveže mleko - 50 ml
  • brašno - 180 g
  • poslastičarska boja - crvena
  • za krem
  • krem sir - 500 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • poslastičarska boja - 200 ml
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešamo 6 jaja i mutimo ih, dodajemo šećer malo po malo. Mutimo dok ne dobijemo belu mekanu smesu.

Kad se potpuno umute, dodajemo prosejano brašno i ponovo mutimo. Pomešamo ulje i sveže mleko zajedno, dodajemo malo po malo od dobijene smese od jaja da dobijemo jednaku smesu, dobro promešamo i vraćamo ponovo u posudu sa umućenim jajaima i brašnom.

Obojimo bojom dok ne dobijemo željenu boju. Pečemo u odgovarajućem kalupu prečnika 20-23 cm da možemo da dobijemo 3 lepe kore nakon što ih ispečemo.

Prethodno ugrejemo rernu na 170 stepeni i pečemo kore za tortu 40-45 minuta bez ventilatora!

Za krem:

Dobro umutimo krem sir sa 100 g šećera u prahu, a slatku pavlaku posebno mutimo sa preostalih 100 g šećera u prahu.

Nakon što umutimo krem sir i pavlaku, vreme je da ih pomešamo u jednoj posudi da dobijemo neverovatno lagan i istovremeno veoma ukusan krem za tortu!

Serviramo tortu Roze Zarinu sa dekoracijom po izboru!

Pogledajte još bezbroj ukusnih predloga za torte sa pavlakom, kao i za torte sa poslastičarskim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: