Način pripreme
Rerna se ugreva na 170 stepeni. Dva pleha prečnika 20 cm (koristila sam za jednokratnu upotrebu), sasvim malo se namažu.
U posudi se pomešaju svi suvi sastojci i proseju. U posebnu posudu se pomešaju mleko, ulje i sok od limuna. Promešaju se i dodaju u suve sastojke. Meša se žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa se podeli u dva pleha i peče 25-30 minuta.
Dok se hlade priprema se krem. U velikoj posudi se mikserom umuti margarin i kokosovo ulje, dok se ne dobije mekan krem. Postepeno se dodaje šećer u prahu. Kad se doda ceo, mikser se pojačava na najveću brzinu i meša se još 2-3 minuta.
Dodaje se mleko i so i meša se još 5 minuta dok se šećer ne rastvori. Dodaje se nekolko mrvica poslastičarske boje u prahu i meša dok krem ne dobije roze boju. Ostavljamo u frižideru da se stegne.
Dolazi red na sastavljanje torte. Stavlja se jedna kora i odozgo se namaže malo fila. Odozgo se poređaju maline i oblino se posipa delom mrvljenog oreo keksa. Sledeća kora se namaže filom odozdo i zalepi se preko keksa i malina.
Prelostalim delom krema se maže oko torte i odozgo se posipa oreo keks. Mogu se staviti i maline. Torta se stavlja u frižider da se stegne i ne drži se dugo napolju zato šro se brzo topi.