Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Roze torta sa jagodama i krem sirom

Roze torta sa jagodama i krem sirom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Roze torta sa jagodama i krem sirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
07/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Primamljiva i veoma romantična roze torta, savršena za ljude koje volite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1, 5 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • brašno - 3, 5 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • pavlaka - 500 ml
  • jagode - 500 g
  • šećer u prahu - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Dodajte ružičastu boju za kolače.

Podelite smesu na dva dela i ispecite dve odvojene kore. Pomešajte sir sa šećerom u prahu. Dodati pavlaku umućenu u šlag (ostavite malo za premazivanje torte).

Stavite jagode u blender i sameljite ih (ali treba da ostani i komadi). Dodajte ih u krem i promešajte.

Sastavljanje krem torte - jednu tortu stavite na poslužavnik. Prelijte je kompotom od jagoda, premažite kremom i prekrijte drugom korom.

Odvojenim kremom premažite celu tortu i ukrasite otopljenom čokoladom i jagodama.

Roze torta sa jagodama i krem sirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: