Način pripreme
U posudu sipajte šećer, kvasac i vodu. Promešajte i ostavite 10 minuta da nadođe.
Na silikonsku podlogu za mešenje prosejte brašno sa solju. Dodajte nadošao kvasac i ulje.
Počnite da mesite dok ne dobijete meko testo.
Uključite rernu na 50 stepeni, stavite testo u posudu, namažite malo ulja odozgo i stavite u rernu da nadođe i udvostruči obim.
Počnite da pripremate nadev. Očistite i u secku iseckajte luk i praziluk sitno. U šerpu stavite ulje, sačekajte da se ugreje i dodajte iseckani luk i praziluk.
Nakon što dobiju zlatnu boju dodajte paradajz pire, kao i začine - alevu papriku, so i čubar.
Nakon što testo nadođe razvucite ga na jednu veliku koru. Rasporedite nadev preko i uvijte u rolat, zalepite ivice da ne izađe nadev.
Namažite jedan pleh uljem i stavite lučnik u njega.
Po želji možete namazati lučnik-rolat umućenim jajetom.
Stavite pleh sa lučnik-rolatom 20 minuta u rernu, ugrejanu na 50 stepeni da nadođe. Nakon toga pojačajte na 180 i pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.
Pogledajte još kako da napravite zeljanicu ili pitu sa lukom.