Lučnik-rolat

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
21634703
Lučnik-rolat3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Lučnik-rolat sa kojim ćete oduševiti goste za praznik. Mi smo već oduševljeni."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 7 g suv
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • voda - 250 ml, mlaka
  • ulje - 3 supene kašike
  • za nadev
  • luk - 2 glavice, žuti
  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • paradajz pire - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte šećer, kvasac i vodu. Promešajte i ostavite 10 minuta da nadođe.

Na silikonsku podlogu za mešenje prosejte brašno sa solju. Dodajte nadošao kvasac i ulje.

Počnite da mesite dok ne dobijete meko testo.

Uključite rernu na 50 stepeni, stavite testo u posudu, namažite malo ulja odozgo i stavite u rernu da nadođe i udvostruči obim.

Počnite da pripremate nadev. Očistite i u secku iseckajte luk i praziluk sitno. U šerpu stavite ulje, sačekajte da se ugreje i dodajte iseckani luk i praziluk.

Nakon što dobiju zlatnu boju dodajte paradajz pire, kao i začine - alevu papriku, so i čubar.

Nakon što testo nadođe razvucite ga na jednu veliku koru. Rasporedite nadev preko i uvijte u rolat, zalepite ivice da ne izađe nadev.

Namažite jedan pleh uljem i stavite lučnik u njega.

Po želji možete namazati lučnik-rolat umućenim jajetom.

Stavite pleh sa lučnik-rolatom 20 minuta u rernu, ugrejanu na 50 stepeni da nadođe. Nakon toga pojačajte na 180 i pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.

Pogledajte još kako da napravite zeljanicu ili pitu sa lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: