Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa začinima, jajetom, prezlama i iseckanim lukom. Podelite smesu na tri dela, približno iste gramaže. Skuvajte šargarepu i isecite je na ivice.
Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga maslinovim uljem. Na dno stavite jedan deo mlevenog mesa, namažite sa malo senfa i preko njega poređajte trakice šargarepe i kisele krastavčiće, isečene na trakice.
Preko njih stavite drugi deo mlevenog mesa, lepo pritisnite i stavite oko ivice kalupa.
Ponovo namažite senfom i preko smese stavite grašak i isečene crvene pečene paprike. Odozgo stavite i poslednji deo mlevenog mesa, ponovo pritisnite tako da se svuda pokirje kalup i namažite senfom.
Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta, nakon toga izvadite i pažljivo okrenite rolat na tanjir. Ponovo ga odozgo namažite senfom, pospite rendanim kačkavaljem i rukama pritisnite da se zalepi za senf.
Stavite ponovo u rernu na još 10 minuta, da se kačkavalj rastopi i da dobije zaltnu koricu. Servirajte sa prilogom od pirinča, zelene salate ili krompira.