Rolat Dižon

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Rolat Dižon
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 7
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Na kraju krajeva, znali smo da kalup za kuglof nije samo za kolače Božanstvenog ukusa i lagano pikantan rolat, sa kojim ćete ostaviti utisak na goste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • grašak - 100 g, iz konzerve
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • pečene paprike - 2 komada, crvene
  • šargarepa - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • dižonski senf - 100 g
  • kačkavalj - 200 g
  • prezle - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • biber
  • so
  • luk - 1 glavica
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa začinima, jajetom, prezlama i iseckanim lukom. Podelite smesu na tri dela, približno iste gramaže. Skuvajte šargarepu i isecite je na ivice.

Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga maslinovim uljem. Na dno stavite jedan deo mlevenog mesa, namažite sa malo senfa i preko njega poređajte trakice šargarepe i kisele krastavčiće, isečene na trakice.

Preko njih stavite drugi deo mlevenog mesa, lepo pritisnite i stavite oko ivice kalupa.

Ponovo namažite senfom i preko smese stavite grašak i isečene crvene pečene paprike. Odozgo stavite i poslednji deo mlevenog mesa, ponovo pritisnite tako da se svuda pokirje kalup i namažite senfom.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta, nakon toga izvadite i pažljivo okrenite rolat na tanjir. Ponovo ga odozgo namažite senfom, pospite rendanim kačkavaljem i rukama pritisnite da se zalepi za senf.

Stavite ponovo u rernu na još 10 minuta, da se kačkavalj rastopi i da dobije zaltnu koricu. Servirajte sa prilogom od pirinča, zelene salate ili krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: