Način pripreme
Umutite jaja. Dodajte im šećer i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i vanilu.
Dobijenu smesu podelite na dva dela. U jednu dodajte crvenu boju za kolače.
Okrugli kalup 26-28 cm postavite papirom za pečenje. Počnite da sipate od smese, ređajući ih - u sredinu sipajte kašiku bele smese, posle preko bele sipajte crvenu i tako, dok se ne potroše.
Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Izvadite koru i presavijte je na dva dele preko deblje oklagije ili nečeg pogodnog (pazite da je ne polomite). Ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite krem. Umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku i tečnu čokoladu. Nakon što se kora ohladi, sklonite papir.
Napunite presavijenu koru jednim delom krema. Stavite bananu i dopunite kremom. Namažite ceo rolat kremom. Pospite ga čokoladnim mrvicama, a tamo gde je nadev - mlevenim lešnicima.