Rolat Osmeh

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Rolat Osmeh
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Da, osmehni se svetu i on će biti još lepši, a u našem slučaju - i ukusniji"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1, 5 šolja
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • tečna čokolada - 150 g
  • banane - 1 komad
  • za dekoraciju
  • lešnici
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte im šećer i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i vanilu.

Dobijenu smesu podelite na dva dela. U jednu dodajte crvenu boju za kolače.

Okrugli kalup 26-28 cm postavite papirom za pečenje. Počnite da sipate od smese, ređajući ih - u sredinu sipajte kašiku bele smese, posle preko bele sipajte crvenu i tako, dok se ne potroše.

Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Izvadite koru i presavijte je na dva dele preko deblje oklagije ili nečeg pogodnog (pazite da je ne polomite). Ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite krem. Umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku i tečnu čokoladu. Nakon što se kora ohladi, sklonite papir.

Napunite presavijenu koru jednim delom krema. Stavite bananu i dopunite kremom. Namažite ceo rolat kremom. Pospite ga čokoladnim mrvicama, a tamo gde je nadev - mlevenim lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: