Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Palačinke sa kiselim mlekom

Palačinke sa kiselim mlekom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Palačinke sa kiselim mlekom
Fotografije: Joni
9 / 26sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Najbolje palačinke, koje će i posle dva dana biti meke i sočne. Vredi probati!"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - ½ kašičice
  • jaja - 2 komada
  • brašno - u zavisnosti od željene količine 1 i ½ čaše
  • voda - do gustine boze
  • so - ½ kašičice
  • šećer - ½ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti dobro jaja, šećer i so. Rastvoriti sodu u kiselom mleku i dodati u umućena jaja mešajući smesu.

Dodavati brašno i vodu, naizmenično u malim količinama.

Ako želite više palačinki, dodajte više brašna i vode. Smesa na kraju treba da bude ređa od uobičajenog testa za palačinke, što će testo učiniti nežnim i krhkim.

Podmazati tiganj za palačinke i razliti smesu iz male kutlače. Tako peći sve palačinke. Ako se kidaju, znači da treba dodati još malo brašna u smesu.

Za mene su ovo najuspešnije palačinke koje sam pravila – i posle dva dana ostaju meke i sočne, naravno ako ih pokrijete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: