Pile frikase

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Pile frikase
Fotografije: Magdalena
7 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ovaj frikase će razmaziti tvoja čula i postaće tvoj omiljeni recept. Pogledaj najuspešniji i najčitaniji recept za Frikase na sajtu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg.
  • jaja - 2 kom.
  • kiselo mleko - 50 g
  • brašno - 4 s.k.
  • ulje - 30 g
  • biber - 2 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati pile u slanoj vodi. Odvojiti meso od kostiju i iseći na krupne komade.

U drugoj šerpi zagrejati ulje. U njega dodajte brašno i lako upržite. Sklonite sa ringle i dodajte vruć bujon od kuvanog pileta. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Vratite na ringlu i ostavite da vri još 5 - 6 min.

Nakon što je gotovo, polako i pažljivo dodajte prethodno umućena žumanca i kiselo mleko. Promešajte i začinite biberom.

Može da se servira uz pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: