Način pripreme
Operite pileći file, osušite ga ubrusom i isecite na tanke kriške (trakice). Dodajte 3 supene kašike ulje, 1 supenu kašiku uni sosa, so, biber i ruzmarin po ukusu. Dobro promešajte i ostavite tako 10 minuta.
Posebno ugrejte preostalo ulje i propržite brašno u njemu dok ne promeni boju.
Lagano sipajte i dodajte, uz neprestano mešanje, sveže mleko, pavlaku i na kraju majonez, posolite po ukusu.
Luk sitno iseckajte i ravnomerno ga rasporedite po dnu pleha, u kojem ćete kuvati jelo.
Odozog poređajte pileće meso, papriku, očišćenu i isečenu na ivice, prelijte ih gotovim sosom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena.
Izvadite pleh i ravnomerno pospite rendanim kačkavaljem, vratite jelo u rernu i pecite dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju (nemojte da prepečete).