Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Frikase»Pile frikase na trakijski način

Pile frikase na trakijski način

danieldaniel
Početnik
11
Pile frikase na trakijski način1 / 3
07/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ako niste odličili šta ćete danas jesti, mi imamo divan predlog za vas, raskošno pile frikase sa jajima i pečurkama!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • bujon - 800 - 1000 ml, pileći
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 50 - 80 g
  • jaja - 4 žumanca
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • biber
  • si
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte piletinu i isecite na male komade, sačuvajte bujon.

U posebnoj posudi propržite pečurke. Brašno propržite u maslacu i postepeno razredite sa toplom bujonom uz neprestano mešanje.

Mešajte enerično drvenom kašikom ili žicom dok ne dobijete glatku smesu.

Posebno umutite žumanca sa kiselim mlekom. Mešajte i pomešajte na kašu, pile i pečurke ostavite da se kuvaju 15 munuta0. Pre nego što skinete sa vatre, dodajte sitno iseckan beli luk.

Pospite pile frikase na trakijski biberom, solju i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: