Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Pile frikase na seoski način

Pile frikase na seoski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pile frikase na seoski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ko bi rekao da će nam se ovaj frikase tako osladiti - drugu porciju sipamo i maštamo o još"

Potrebni sastojci

  • pile - 0.5 brojler
  • luk - 1 glavica, star
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 parče, koren
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 3 supene kašike, prepečeno
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • limun - 0.5, sok
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite očišćeno pile od kože u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom i stavite na vatru. Dodajte sitno iseckanu šargarepu, koren celera i luk. Kad provri skinite penu koja se stvorila i smanjite vatru. Kuvano pile odvojite od kostiju na male ivice mesa, a bujon sačuvajte.

U tiganju rastopite maslac i pržite meso dok ne dobije zlatnu boju, premestite ga na tanjir.

U posudi napravite zapršku tako što pomešate jaja sa hladnom mlekom i prepečenim brašnom, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U zapršku dodajte nekoliko kutlača vrelog bujona, dok ne poravnate temprature u obe posute i sipajte zapršku u bujon.

Dodajte zaprženo meso, sok od limuna i mešajte, kad provri skinite šerpu sa vatre. Pre serviranja pospite biberom i sitno iseckanim peršunom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: