Pile frikase sa kinoom

04/01/2019
"Pa jasno je, kako se do sada nismo setili - klasičan frikase sa kinoom će biti još ukusniji "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 200 g
  • mladi luk - 1 - 2 pera
  • šargarepa - 1/2 male
  • tikvice - 1/2 male
  • kinoa - 30 g
  • maslac - 20 g
  • integralno brašno - 1 kašičica ili ovsene mekinje
  • jaja - 1 komad (samo žumance)
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso isečemo na komade. Šargarepu i tikvicu izrendamo. Mladi luk sitno iseckamo.

U malu kaserolu stavljamo pileće meso, šargarepu, tikvicu, maslac i kinou. Dodajemo vodu - ne više od 1 šolje (300 ml). Začinimo solju i biberom. Kuvamo oko 15 minuta.

U posudi pomešamo žumance, kiselo mleko i integralno brašno (ovsene mekinje). Kutlačom uzimamo od bujona u kojem smo kuvali pile i povrće, ne prestajemo da mešamo da se ne stvore grudvice.

Sipamo zapršku u kaserolu. Ostavljamo da vri 4-5 minuta

Frikase serviramo toplo sa kriškom limuna po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar