Svinjetina sa maslinama i divljim lukom
Свинско с маслини и балучка
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa maslinama i divljim lukom

Svinjetina sa maslinama i divljim lukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Početnik
1k1452k170
Svinjetina sa maslinama i divljim lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
03/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Tražimo li tražimo najukusniju svinjetinu, a ona nam ispred nosa - aromatična svinjetina sa maslinama i divljim lukom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • divlji luk - 300 g
  • masline - 100 g
  • biber
  • so
  • čubar
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • crveno vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na kocke i zapržite je. Dodajte luk, beli luk i šargarepu. Nakon što se zaprži, dodajte paprike i nakon toga paradajz, isečen na sitno.

Dodajte brašno i alevu papriku, promešajte i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Promešajte dobro i sipajte smesu u posudu za pečenje.

Kuvajte janiju na 200 stepeni oko 20 minuta. Sipajte vino i dodajte divlji luk i lovorov list.

Ako je neophodno sipajte još vode i vratite nazad u rernu.

Nakon što sastojci omekšaju dodajte masline i začine. Nakon 10 minuta izvadite jelo iz rerne i servirajte.

Svinjetina sa maslinama i divljim lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: