Duplo čokoladno iskušenje

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k229
Duplo čokoladno iskušenje
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
14
"Najukusnija čokoladna torta treba da bude sočna, mekana, sa zasićenim ukusom kakaoa i mekim kremom koji se topi u ustima. Ovo čokoladno iskušenje je za vrsne poznavaoce."

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • jaja - 5 kom
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • kakao - 3 supene kašike
  • ZA BELI NADEV
  • sveže mleko - 500 ml
  • puding - 1 kesica od vanile
  • bela čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml, umućena
  • šećer - 2 supene kašike
  • ZA BRAON NADEV
  • sveže mleko - 500 ml
  • puding - 1 kesica od čokolade
  • čokolada - 100 gr mlečne
  • pavlaka - 100 ml, umućena
  • šećer - 2 supene kašike
  • ZA OBA NADEVA
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu
  • ZA FILOVANJE TORTE
  • pavlaka - 150 ml, umućena
  • ZA GLAZURU
  • pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 100 g crne
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti ih sa šećerom u sneg. Dodati žumanca jedno po jedno i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodati i kakao i umešati ručno. Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore u modli (25-26cm). Peći svaku na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostaviti da se kore ohlade.

Svaku koru podeliti na dva dela, tako da dobijete ukupno 4 kora. Pripremiti puding s mlekom i šećerom, prema uputstvu sa kesice. Ostaviti da se ohladi.

Nakon toga puding dobro promešati. Dodati mu pavlaku (prethodno umućenu), 1/2 umućenog maslaca sa šećerom u prahu i na kraju rastopljenu čokoladu.

Na isti način pripremiti i braon nadev. Sipati nadeve u dve špric-kese sa okruglim završecima. Staviti koru na poslužavnik i preliti je sirupom.

Prvo belim nadevom napraviti krugove, posle toga braon nadevom. Ovo ponavljati sve dok se ne stigne do sredine kore. Pokriti drugom korom i ponovo na isti način napraviti krugove, ali ovaj put započeti sa braon nadevom, pa onda stavljati beli, itd.

Staviti sledeću koru, preliti je sirupom, i ponovo staviti beli nadev, braon, itd. Pokriti trećom korom, i nju natopiti sirupom. Namazati tortu umućenom pavlakom i ostaviti je u frižideru, i početi sa pravljenjem glazure.

Zagrejati pavlaku, mleko i maslac. Skinuti sa ringle i dodati čokoladu. Mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se malo ohladi i preliti tortu. Ukrasiti po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Pravi naziv za ovu tortu :)
07.12.2021 14:50
Boki Lazic
Boki Lazic
Torta je baš dobra , prava čokoladna.
07.07.2021 13:40