Način pripreme
Kora:
Jaja i šećer se mute mikserom nekoliko minuta. Dodaje se brašno, kakao i skrob i dodatno se muti. Sipa se u posudu za pečenje, pokrivenu namazanim papirom i ispeče se tanke kora oko 10-12 minuta na 160 stepeni. Ispečena kora se seče na krugove.
Grlijaš: Šolja šećera se topi i šerpi. Dodaju se bademi i promeša se dobro. Sipa se preko namazanog papira ili preko uljem namazane posude za pečenje. Kada se ohladi izlomi se na veoma sitne parčiće.
Mus:
Tečna pavlaka se umuti mikserom do tvrdog stanja. Dva žumanca se u posudi umute sa naznačenom količinom (4-5 kašika) šećera. Dodaje se pola šolje svežeg mleka, stavlja se da provri minut i sklanja se. Preostalih 5 kašika šećera se pomešaju sa dve kašike vode i stavi se da provri na ringli dok se blago ne zgusne. Postepeno se dodaje uz neprestano mešanje u belanca umućena u sneg, dok se belance ne stegne, na niskoj brzini.
U odvojenim posudicama se tope dve vrste čokolade.
U dve odvojene posude se mešaju po pola smese od žumanaca + pola smese od belanaca i pola pavlake. U jednu posudu se dodaje bela čokolada, a u drugu mlečna čokolada. I tako se dobiju beli i braon mus.
U čaše se sipa prvo braon mus, pokriva se krugom kore, preko nje - beli mus i posipa se istucanim bademima. Pokriva se folijom i hladi se veoma dobro pre serviranja.