Način pripreme
Pripremite kalup za tortu prečnika 24 cm. Rolat nasecite pažljivo na tanke krugove. Redjajte ih prvo na stranama kalupa uspravne.
Zatim pokrijte i dno kalupa krugovima rolata. U šerpu sipajte mleko, ali prethodno odvojite na stranu 200 ml.
U kupu dodajte pudinge, jaja, šećer i brašno i dobro promešajte. Dodajte mleko koje ste odvojili sa strane i žicom dobro umutite da postane glatka smesa.
Ovu smesu postepeno dodajte u mleko zagrejano do ključanja, stalno mešajući žicom, dok ne dobijete dovoljno gust krem.
Skinite sa vatre i dodajte vanilu. Kada se krem malo ohladi, sipajte ga preko prvog reda krugova od rolata u kalupu.
Pravite 3 reda krugova rolata sa kremom izmedju njih. Ovako formiranu tortu ostavite u frižideru za nekoliko sati. Ukrasite je narendanom čokoladom i čokoladnim mrvicama pre nego što je potpuno hladna.