Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica sa pečurkama, paprikom i majonezom

Pileća džigerica sa pečurkama, paprikom i majonezom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća džigerica sa pečurkama, paprikom i majonezom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Ako volite sočnu džigericu i paprike, ovaj recept je baš za vas."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 kom. zelene +2 kom.crvene
  • pečurke - 250 g
  • majonez - 350 g
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i prokuvajte je 5 minuta u posoljenoj vodi. Nakon toga ocedite od vode i dodajte majonez.

Pomešajte dobro. Sipajte u pleh.

Isecite luk na polumesece i ispržite ga na malo ulja. Dodajte iseckane paprike i pečurke. Dodajte so i biber po ukusu.

Sipajte smesu od povrća preko džigerice. Pospite obilno narendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: