Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Spanać sa pirinčem i prelivom iz rerne

Spanać sa pirinčem i prelivom iz rerne

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Spanać sa pirinčem i prelivom iz rerne
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Spanać sa pirinčem u rerni preliven vazdušastim prelivom - poslužite ga sa kiselim mlekom, ako želite"

Potrebni sastojci

  • spanać - 300 g
  • mladi luk - 3 struka
  • mladi beli luk - 1 struk
  • ulje - 50 ml
  • pirinač - 1 šolja (kapaciteta 200 ml)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • nana
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistite i kratko blanširajte, pa ga ocedite i šokirajte hladnom vodom da zaustavite kuvanje. Ponovo ga ocedite.

U šerpu ubacite sitno seckani mladi luk i mladi beli luk, dodajte ulje i propržite na kratko.

Dodajte i pirinač koji ste oprali u nekoliko voda, pa i njega propržite nekoliko minuta.

Dodajte sitno seckani spanać i začine, sipajte toplu vodu i smanjite vatru, pa ostavite da se krčka dok pirinač ne bude polugotov.

Prebacite sve u malu tepsiju i stavite spanać sa pirinčem u rernu na 180 stepeni oko 5 minuta, pa nakon tog vremena dodajte preliv.

Pecite dok ne bude gotovo.

Poslužite spanać sa pirinčem i prelivom iz rerne uz ovčije kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: