Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica sa šargarepom, lukom i paprikama

Pileća džigerica sa šargarepom, lukom i paprikama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća džigerica sa šargarepom, lukom i paprikama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"U rukama pravog majstora pileća džigerica sa povrćem ima čaroban ukus i miris!"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - 3 stabla
  • paprika - 3 komada
  • so
  • biber
  • paradajz - 2 komada iz konzerve
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite džigericu. Stavite je u posudu.

Nasecite povrće, paradajz zgnječite i dodajte ig džigerici.

Dodajte začine po ukusu i dobro promešajte. U odgovarajuću tavu sa poklopcem nalijte ulje i sipajte džigericu sa povrćem.

Poklopite i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok povrće ne omekša.

Prijatno uz pileću džigericu sa šargarepom, lukom i paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: