Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna torta sa piškotama

Voćna torta sa piškotama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Voćna torta sa piškotama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
14
"Toliko je lagana, da razmišljamo da odmah napravimo dve, i da se najedemo."

Potrebni sastojci

  • piškote - 20 komada
  • pavlaka - 250 ml, tečna
  • kiselo mleko - 400 g
  • kondenzovano mleko - 200 ml
  • pavlaka - 200 g kisela
  • želatin - 1 kesica
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • jagode - 200 g
  • želatin - 1 paket za torte
  • ZA DEKORACIJU
  • nektarine
  • jagode
  • maline
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte kondenzovano mleko, kiselu pavlaku i kiselo mleko, pažljivo promešajte i dodajte 1 želatin, koji ste prethodno potopili u hladnu vodu i rastvorili na pari.

U kalupu sa kopčom sa strane, poređajte 10 piškota potopljenih na kratko u zaslađeno mleko. Odozgo sipajte 1/3 krema, razmažite dobro i stavite u frižider na 30 minuta.

Za to vreme napravite žele od jagoda, napravite ga prema uputstvu za žele za torte i u njega dodajte izgnječene jagode.

Izvadite kalup iz frizidera i sipajte žele preko krema, razmažite dobro i prekrijte kremom.

Poređajte preostale piškote i preostali krem. Poređajte voće, prelijte želeom i ostavite tortu u frižider na jednu noć.

Izvadite tortu iz kalupa i po želji okolo poređajte mlevene orahe.

Kalup 24-26 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: