Način pripreme
Umutite pavlaku zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte kondenzovano mleko, kiselu pavlaku i kiselo mleko, pažljivo promešajte i dodajte 1 želatin, koji ste prethodno potopili u hladnu vodu i rastvorili na pari.
U kalupu sa kopčom sa strane, poređajte 10 piškota potopljenih na kratko u zaslađeno mleko. Odozgo sipajte 1/3 krema, razmažite dobro i stavite u frižider na 30 minuta.
Za to vreme napravite žele od jagoda, napravite ga prema uputstvu za žele za torte i u njega dodajte izgnječene jagode.
Izvadite kalup iz frizidera i sipajte žele preko krema, razmažite dobro i prekrijte kremom.
Poređajte preostale piškote i preostali krem. Poređajte voće, prelijte želeom i ostavite tortu u frižider na jednu noć.
Izvadite tortu iz kalupa i po želji okolo poređajte mlevene orahe.
Kalup 24-26 cm.