Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Pileća džigerica i srca sa pečurkama i mnogo luka

Pileća džigerica i srca sa pečurkama i mnogo luka

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114457
Pileća džigerica i srca sa pečurkama i mnogo luka
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"I po ukusu, i po mirisu ove pileće džigerice i srca sa pečurkama ispadaju sjajno!"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - plus miks srca
  • pečurke - 500 g
  • luk - 6 glavica, star
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 30 g
  • ulje - 3 kašike, za dinstanje džigerica
  • biber
  • kumin - mleveni + u zrnu
  • so
  • bujon - kocka
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa zagrejanim uljem ubacila sam džigerice i srca da se zaprže i izdinstaju.

Malo nakon što su promenili boju, dodala sam i pečurke, isečena na 6-8 delova.

U smesu sam stavila i dva prsta od kocke maslaca.

Dinstala sam ih zajedno još 6-7 minuta i dodala luk, isečen na polumesece. Ubacila sam i isečene čenove belog luka.

Nekoliko puta mešam na slaboj vatri.

Kada je i luk omekšao i skoro bio gotov, dodala sam i začine.

Dinstala sam tako još malo i sklonila jelo sa pilećim srcima sa vatre.

Ukus pilećih džigerica i srca sa pečurkama i mnogo luka ispao je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: