Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća srca sa pečurkama i maslinkama

Pileća srca sa pečurkama i maslinkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća srca sa pečurkama i maslinkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovaj specijalitet zaslužuje samo najbolje crveno vino. Uživajte uz društvo dobrih prijatelja."

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 kom. crvene
  • maslinke - 100 g
  • pečurke - 250 g
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite srca i dobro ih operite. Skuvajte ih u posoljenoj vodi.

Ocedite ih dobro i ispržite na malo masnoće. Dodajte iseckan luk, paprike i pečurke.

Dodajte maslinke i začine.

Sipajte smesu u odgovarajući sud sa poklopcem. Poklopite i ispecite jelo na 180 stepeni.

Pre serviranja pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.3
51
42
30
20
10
Oceni: