Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Pržena svinjetina sa mnogo luka

Pržena svinjetina sa mnogo luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pržena svinjetina sa mnogo luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 9
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Retro je ponovo u modi, ali i u kuhinji."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • crni luk - 3 glavice
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • za garnir
  • krompir - 700 g
  • luk - 3 struka svežeg
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite ga na kockice. Stavite ga u tiganj i propržite sa svih strana. Sipajte šoljicu vode i kad voda malo uvri, dodajte luk iseckan na polumesece.

Pržite sve dok voda ne ispari u potpunosti i ostane samo masnoća, pa dodajte biber, čubar i prstohvat aleve paprike. Meso rasporedite u tanjire i dodajte mu kuvani krompir, sveži luk i kriške limuna kao garnir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: