Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Mekana pečena plećka u pivu sa krompirom i krastavčićima

Mekana pečena plećka u pivu sa krompirom i krastavčićima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Mekana pečena plećka u pivu sa krompirom i krastavčićima
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Mekana plećka koja se služi samo uz najbolja piva."

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • krompir - 600 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • sok od paradajza - 1 flaša ( može i paradajz pire)
  • pivo - 1 šolja
  • šećer - prstohvat
  • čubar
  • biber
  • vegeta
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Plećku isecite na deblje šnicle, pa ih izupajte i posolite začinima. Krompire sečete na kolutove, a krastavčiće na trake.

U tepsiji poređajte šnicle, sipajte malo ulja, sok od paradajza i šolju piva. Ako mislite da treba doliti još vode, dolijte, mada mislim da neće biti potrebe. Zatim poređajte isečene krastavčiće i preko njih isečeni krompir.

Pobiberite i stavite u rernu da se peče dok voda ne ispari ili dok jelo ne dobije zlatkastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: