Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Sporo pečena jagnjeća plećka sa krompirom u foliji

Sporo pečena jagnjeća plećka sa krompirom u foliji

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Sporo pečena jagnjeća plećka sa krompirom u foliji
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
22/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Jagnjetina sa krompirom - tajna je u sporom pečenju"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1, 5 kg
  • krompir - 1, 5 kg
  • pivo - 100 ml
  • beli luk - 4 čena
  • za marinadu
  • maslac - 50 g
  • nana - 2 kašičice, suva
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku dobro operite i ostavite da se ocedi. Na nekoliko mesta napravite rezove na mesu.

Pripremite marinadu tako što ćete na laganoj vatri otopiti maslac, dodati nanu , biber, alevu papriku i so.

Krompir operite, oljuštite, a veće komade presecite na pola.

Pripremite pleh u koji obložite folijom i dodajte krompir.

Dodajte malo soli i šoljicu piva.

Na krompir stavite plećku, prelijte meso marinadom, ravnomerno je rasporedite na meso sa svih strana.

Stavite čen belog luka u svaki od rezova na mesu.

Ovako aromatizovana, jagnjeća plećka se ostavi da upije arome oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Umotajte plećku u aluminijumsku foliju i stavite jagnjeće pečenje sa krompirom na tihu vatru oko tri sata.

Jagnjetinu peći na 150 stepeni u zagrejanoj rerni.

Kada je gotovo, odmotajte foliju i pecite da jagnjetina uhvati koricu.

Jagnjeća plećka, sporo pečena sa krompirom u foliji, je spremna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: