Način pripreme
Jagnjeću plećku dobro operite i ostavite da se ocedi. Na nekoliko mesta napravite rezove na mesu.
Pripremite marinadu tako što ćete na laganoj vatri otopiti maslac, dodati nanu , biber, alevu papriku i so.
Krompir operite, oljuštite, a veće komade presecite na pola.
Pripremite pleh u koji obložite folijom i dodajte krompir.
Dodajte malo soli i šoljicu piva.
Na krompir stavite plećku, prelijte meso marinadom, ravnomerno je rasporedite na meso sa svih strana.
Stavite čen belog luka u svaki od rezova na mesu.
Ovako aromatizovana, jagnjeća plećka se ostavi da upije arome oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
Umotajte plećku u aluminijumsku foliju i stavite jagnjeće pečenje sa krompirom na tihu vatru oko tri sata.
Jagnjetinu peći na 150 stepeni u zagrejanoj rerni.
Kada je gotovo, odmotajte foliju i pecite da jagnjetina uhvati koricu.
Jagnjeća plećka, sporo pečena sa krompirom u foliji, je spremna!