Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Mekana pečena jagnjeća plećka

Mekana pečena jagnjeća plećka

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
398121
Mekana pečena jagnjeća plećka
Fotografije: Denis Biserov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
3
"Nežna, sočna i veoma ukusna jagnjeća plećka koju možete pripremiti pomoću ovog jednostavnog recepta."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1, 5 kg
  • mladi krompir - 500 g
  • beli luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • mladi luk - za dekoraciju
  • ruzmarin - 1 veza
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - 20 ml
  • maslac - 100 g
  • crveno vino - 100 - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite najveći pleh koji imate, premažite ga uljem i stavite plećku u njega, istopite maslac, pa sada celu plećku namažite njime, ali ostavite malo i za krompir.

Kada ste je dobro namazali, dobro je začinite solju, biberom i alevom paprikom. Presecite crni luk, šargarepu i beli luk na pola i poređajte ih oko plećke.

Sada operite krompir i poređajte ga oko plećke ceo, bez sečenja, začinite ga istim začinima (so, biber, aleva paprika) i premažite maslacem.

Poređajte ruzmarin po jagnjetini i prelijte ga crvenim vinom, dodajte dva prsta vode, umotajte papirom za pečenje da se ne lepi za foliju.

Dobro pokrijte jagnjetinu aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 3 sata. Zatim je izvadite iz rerne, skinite foliju i papir, prelijte sosom oko jagnjetine i pecite još 20 minuta na 200 stepeni. Poslužite nežnu pečenu jagnjeću plećku sa grančicom mladog crnog ili belog luka.

Uživajte :)

Pogledajte i kako da napravite jagnjetinu sa spanaćem ili ukusne jagnjeće kotlete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: