Način pripreme
Uzmite najveći pleh koji imate, premažite ga uljem i stavite plećku u njega, istopite maslac, pa sada celu plećku namažite njime, ali ostavite malo i za krompir.
Kada ste je dobro namazali, dobro je začinite solju, biberom i alevom paprikom. Presecite crni luk, šargarepu i beli luk na pola i poređajte ih oko plećke.
Sada operite krompir i poređajte ga oko plećke ceo, bez sečenja, začinite ga istim začinima (so, biber, aleva paprika) i premažite maslacem.
Poređajte ruzmarin po jagnjetini i prelijte ga crvenim vinom, dodajte dva prsta vode, umotajte papirom za pečenje da se ne lepi za foliju.
Dobro pokrijte jagnjetinu aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 3 sata. Zatim je izvadite iz rerne, skinite foliju i papir, prelijte sosom oko jagnjetine i pecite još 20 minuta na 200 stepeni. Poslužite nežnu pečenu jagnjeću plećku sa grančicom mladog crnog ili belog luka.
Uživajte :)
Pogledajte i kako da napravite jagnjetinu sa spanaćem ili ukusne jagnjeće kotlete.