Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjeća plećka sa folijom

Pečena jagnjeća plećka sa folijom

Pečena jagnjeća plećka sa folijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Vreme je za jedan ukusan i prazničan recept. ide odlično sa povrćem, krompirom i dragom osobom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 šoljica
  • nana - sveža
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte alevu papriku i biber, ulje i so. Dobro promešajte i plećku namažite dobijenom smesom.

Stavite jagnjeću plećku u tepsiju, pa preko posipajte listove sveže nane.

Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 2 sata.

Sklonite foliju i ostavite meso da se dopeče, da uhvati lepu koricu, pa s vremena na vreme prelivate sosom iz tepsije.

Ako je potrebno, sipajte još malo vode. Isecite plećku na komade i poslužite sa svežim povrćem i krompirom. Ukusno i praznično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: