Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte sitno iseckan luk, kriške hleba (prethodno potopljene u vodu)
Dodajte začine, malo vode i lepo promepajte. Ostavite mleveno meso u fižideru 1 sat. Napravite ćufte i ispržite. Oljustite krompire i isecite na kolutiće.
Ispržite ih u istoj masti u kojoj ste pržili ćufte. Isecite paradajz i paprike na kružiće. U tepsiju počnite da ređate ćufte, krompir, paradajz pa čuftu, krompitr itd.
Između njih, tu i tamo stavite papriku. Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Rastvorite paradajz pire u 300 ml kipuće vode. Izvadite jelo i polijte ga paradajzom.
Ponovo vratite u rernu, povećajte na 250 stepeni i nakon 15-20 minuta jelo je gotovo. Pospite iseckanim peršunom. Veoma ukusno jelo iz turske kuhinje.