Način pripreme
Zamesite mleveno meso, tako što ga pomešate sa začinima, dodajte prezle, jaje i sitno iseckan luk.
Napravite ćufte približne veličine, premažite tepsiju maslinovim uljem i poređajte ih u nju.
Stavite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni, da se ispeku, ali ih okrećite sa svih strana dok ne porumene, i tako 20-25 minuta.
Za to vreme napravite sos. Prvo sitno iseckajte luk i papriku, sipajte maslinovo ulje u šerpu i propržite ih dok ne dobiju zlatastu boju.
Dodajte paradajz, pire, sitno iseckan beli luk i sve začine. Stavite kašiku šećera da ublaži kiselost paradajza, posolite i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Izvadite tepsiju, isipajte dobijeni sos u nju, tako da prelije ćufte, promešajte i vratite u rernu još 10 minuta. Izvadite, poslužite i posipajte svežim peršunom.
Komentari