Način pripreme
Samleti keks zajedno sa omekšalim maslacem dok se dobije homogena smesa. Sipati smesu u prethodno pripremljen kalup sa padajućim dnom i dobro pritisnuti.
Umutiti krem sir sa šećerom, dodati jaja i vanilu dok se ne dobije gladak krem. Sipati preko osnove od keksa i zaravniti.
Čizkejk peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150-160 stepeni za oko 25-30 minuta. Ako je potrebno, možete peći i malo više od toga. Gotov čizkejk je sa ispečenim krajevima, a u sredini je malo tečan.
Ostaviti da se malo ohladi i dodati slatko. Ja sam ga pravila sa slatkom od borovnica, ali možete koristiti slatko po vašem izboru. Ovo je jedan desert koji se jako brzo priprema, a rezultat je odličan.
Ohlađeni čizkejk staviti u frižider jednu noć. Nakon toga ga pažljivo izvaditi iz kalupa i servirati.