Način pripreme
Nasecite luk i upržite ga. Kada omekne, dodajte nasečene paprike i začine po ukusu. Skinite sa vatre i kada se ohladi, dodajte izmrvljeni sir. Promešajte i ostavite sa strane.
U posudu sipajte vodu i u nju rastvorite kvasac sa šećerom. Promešajte brašno i so i prosejte. U brašno dodajte ulje, mleko i kvasac sa vodom. Umesite meko testo. Ostavite testo 15 minuta da se odmori. Od testa formirjte 12 loptica. Prekrijte ih krpom i ostavite da nadođu 30 minuta.
Uzmite jednu lopticu i razvucite ga u obliku elipse. Na jedan kraj stavite punjenje u uvijte u rolat, ali ne do kraja. Kraj koji je ostao nasecite na trakice. Svaku trakicu umotajte i postavite preko rolata, tako što im podbodete krajeve. Zatim spojite krajeve rolata. Na isti način napravite ostale penjurlije.
Poređajte ih u pleh za pečenje, u koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite da nadolaze 30 minuta i onda ih premažite umućenim jajetom. Pecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite ih iz rerne i prekrijte krpom.