Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač sa pečenim paprikama i prazilukom

Pirinač sa pečenim paprikama i prazilukom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Guru
13425760
Pirinač sa pečenim paprikama i prazilukom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Možete jesti pirinač sa pečenim paprikama i prazilukom samostalno ili kao prilog uz meso, ribu ili vegetarijanska jela."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pečene paprike - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • bujon od povrća - 2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • svež peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk naseckajte na tanke kolutove i dinstajte ga u zagrejanom ulju ili maslinovom ulju na srednjoj vatri dok ne omekša na 5 minuta.

Dobro operite pirinač i dodajte ga u praziluk. Izmešajte i zapržite na 1-2 minute, dok ne postane blago providan.

Dodajte pečene paprike naseckane na ivice, alevu papriku, kumin, so i crni biber. Dobro izmešajte.

Zalijte bujonom (ili vodom), smanjite ringlu i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne upije tečnost (otprilike 15-20 minuta za beli pirinač ili 30-35 minuta za smeđi pirinač).

Završni detalji: Skinite sa ringle, poklopite poklopcem i ostavite skuvani pirinač da se odmori na 5-10 minuta.

Pospite svežim peršunom i poslužite toplo zimsko jelo.

Možete jesti pirinač sa pečenim paprikama i prazilukom samostalno ili kao prilog uz meso, ribu ili vegetarijanska jela.

Takođe, pogledajte kako da napravite pirinač sa paradajzom u šerpi ili omiljeni pirinač sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: