Starinski masni keks

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
15/02/2017
"Predlažemo jedan isproban recept za sipkave kolače kojima možete počastiti goste koji su vam došli na kafu."
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15 175
  • Pregledi tokom meseca559
  • Pregledi tokom sedmice117
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mast - 250 g svinjske
  • vino - 100 ml belog vina
  • šećer - 60 - 70 g šećera u prahu
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • limun - 2 kašičice narendane kore, po želji
  • brašno - oko 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude omekšala, ali ne rastopljena. Umešati je sa vinom, šećerom u prahu, vanilin šećerom, korom limuna i početi sa dodavanjem brašna.

Zamesiti i dodavati brašno dok se ne dobije tvrdo testo. Uspomoć šprica ili modle oblikovati keks i ređati ga u pleh.

Peći ih na 160 - 170 stepeni u prethodno zagrejanoj peći, dok blago porumene. Tople ih posuti šećerom u prahu po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar