Ukusna i jednostavna čokoladna torta

15/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Nema ništa lepše od domaćeg. Razmazite sebe i svoje bližnje ovom neverovatno ukusnom i jednostavnom tortom."
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 349
  • Pregledi tokom meseca231
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako nemate orahovo ulje, možete ga pripremiti tako što ćete ispasirati zajedno ulje sa 50 g prethodno fino samlevenih oraha. Od datih sastojaka treba spremiti dve kore. Prvo zagrejati rernu na 180 stepeni.

Sjediniti 100 g brašna, 40 g kakaa, 1/2 praška za pecivo i 140 g šećera u posudi. Posebno umutiti dva jaja. U posudu dodati 100 ml mleka i 70 ml ulja, dobro promešati i nakon toga dodati umućena jaja.

Smesu sipati u pleh (prečnika oko 25 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Peći 20 minuta i proveravati koru da li je gotova čačkalicom. Na isti način pripremiti i drugu koru. Pečene kore ostaviti da se ohlade na rešeci.

Za pripremu krema prethodno umutiti pavlaku za kuvanje u čvrst sneg. Rastopiti zajedno maslac i nalomljenu čokoladu na ringli, dok smesa ne postane homogena, ali ne dozvoliti da provri.

Ostaviti čokoladnu smesu da se malo ohladi pa je sjedinite sa umućenom pavlakom. Ovim kremom zalepiti dve kore u tortu, a odozgo namazati ravnomerno sa ostatkom krema. Ukrasiti po želji. Ako želite da pripremite veliku tortu možete pripremiti 3 kore, pa povećajte i sastojke za krem.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti