Način pripreme
Ako nemate orahovo ulje, možete ga pripremiti tako što ćete ispasirati zajedno ulje sa 50 g prethodno fino samlevenih oraha. Od datih sastojaka treba spremiti dve kore. Prvo zagrejati rernu na 180 stepeni.
Sjediniti 100 g brašna, 40 g kakaa, 1/2 praška za pecivo i 140 g šećera u posudi. Posebno umutiti dva jaja. U posudu dodati 100 ml mleka i 70 ml ulja, dobro promešati i nakon toga dodati umućena jaja.
Smesu sipati u pleh (prečnika oko 25 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Peći 20 minuta i proveravati koru da li je gotova čačkalicom. Na isti način pripremiti i drugu koru. Pečene kore ostaviti da se ohlade na rešeci.
Za pripremu krema prethodno umutiti pavlaku za kuvanje u čvrst sneg. Rastopiti zajedno maslac i nalomljenu čokoladu na ringli, dok smesa ne postane homogena, ali ne dozvoliti da provri.
Ostaviti čokoladnu smesu da se malo ohladi pa je sjedinite sa umućenom pavlakom. Ovim kremom zalepiti dve kore u tortu, a odozgo namazati ravnomerno sa ostatkom krema. Ukrasiti po želji. Ako želite da pripremite veliku tortu možete pripremiti 3 kore, pa povećajte i sastojke za krem.